Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

Задля краси приходить у цей світ новонароджена в батьків дитина.

 

Історія, сьогодення і майбутнє

Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №28

 

Наша школа по суті молода, але вже має свою історію, традиції, досягнення. Вона відкрилась 1-го вересня 1993 року.

Директор школи Віднічук Іван Стефанович, вчитель вищої категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України, нагороджений знаком В. Сухомлинського.

У 2001 роціза самовіддану працю педагогічний колектив школи став лауреатом Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості «Золота фортуна», а у 2007 році – переможець відкритого міського рейтингу популярності в номінації "Кращий загальноосвітній заклад”.

За 15 років свою сторінку історії написали А.Вартузова та Н.Мальцева – переможці міського конкурсу „Класний керівник року”, О.Філіпчук - переможець обласного конкурсу „Класний керівник року”, переможці обласного конкурсу „Вчитель року”: Л.Рибалко, І.Капітула, Л.Климентовська, Т.Віднічук.

З 1993 до 2008 року заступником директора з навчально-виховної роботи працювала Темноградська Антоніна Степанівна, яка велику увагу приділяла роботі з обдарованими учнями та молодими вчителями,  керувала школою "Діалог”, навчала педагогів створювати на уроці такі психологічні умови для учнів, які забезпечують активне стимулювання освітньої діяльності шляхом самоосвіти, саморозвитку, самовираження. З її ініціативи у школі діє програма "Пошук”, щорічно проводяться інтелектуальний марафон, олімпіада "Інтелект”, місячник науково-методичної роботи "Педагогічна творчість — крок у XXI століття”, конкурс "Я іду на урок”, ярмарок педагогічних інновацій, конкурс "Кабінет — творча лабораторія вчителя". Антоніна Степанівна нагороджена державною нагородою – орденом Трудового Червоного Прапора.

Основна мета та пріоритетні завдання програми розвитку школи -"Освіта. Здоров’я. Культура.”

      Частина творчих робіт дітей стала набутком суспільства. Наприклад, реакреації школи оформлені картиними учнів школи, які працювали у школі-студії образотворчого мистецтва „Мелодія пензля” під керівництвом відомого рівненського художника В’ячеслава Лопарьова, який із 2002 до 2007 року працював у школі.

    Твори юних літстудійців друкувалися в шкільному альманасі „Пролісок”, рівненській періодичній пресі. У 2002 році видана книга „Струмки дзвінкого джерела” та підготовлена до друку нова книга „Чисті криниці”. 30 вересня 2007 року на фасаді школи відкрито меморіальну дошку керівнику літстудії „Пролісок” 2002-2004 років, члену Національної спілки письменників України Володимиру Грабоусу.

        З 2001 р. в школі діє музей спортивних досягнень учнів та вчителів, у якому налічується понад 60 кубків, грамоти, дипломи, подяки, відзнаки. Левова частка нагород належить вихованцям баскетбольного клубу „Сузір’я” (керівники Валерій Жартун і Марина Панюк). Юні баскетболістки є неодноразовими чемпіонками України, бронзовими призерами Європи. Баскетбольний клуб "Сузір’я” заснований у жовтні 1997 року, а офіційно зареєстрований, як молодіжна громадська організація – баскетбольний клуб «Сузір’я», 22 грудня 2003 року. У 2006р. вихованці клубу Єремейчук Ганна та Красовська Ольга, а у 2008р. Єремейчук Ганна та Бондар Оленабрали участь у складі збірної команди України, другим тренером якої був В.Жартун, у чемпіонаті Європи з баскетболу серед дівчат.       

Візитною карткою школи є зразковий гурт традційного поліського співу „Ранкова роса” під керівництвом Алли та Юрія Ковальчуків.

Розвивати фізичні здібності діти мають можливість у спортивних секціях баскетболу, волейболу, футболу, вільної боротьби, легкої атлетики ритмічної гімнастики, настільного тенісу.  Розвитку творчих здібностей дітей сприяють заняття в школі-студії образотворчого мистецтва, літературній, театральній студії, студії „Вінок українського дизайну”, естрадного співу, української вишивки, декоративно-ужиткового мистецтва – кераміки, бісерного рукоділля, шаховому клубі, туристичному центрі.

Діти, які займаються у гуртку КВН – ЮІР під керівництвом Віктора Баталіна, ось уже 7 років поспіль є лауреатами або переможцями  Всеукраїнського конкурсу агітбригад ЮІР, який щорічно проходить у вересні місяці в ДЦ Артек.

Учителі школи І.М. Варава, Г.П. Лабенська, Л.С. Теліженко, В.М. Савченко підготували призерів ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін, В.М. Зараї , Л.А. Панчук, Т.Г.Маркова – призерів ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАНу.

Сьогодення Рівного педагогічний колектив школи зустрічає із вагомими здобутками в навчальній і виховній роботі, у прищепленні молоді любові до українського слова і пісні, до мистецтва і спорту, до рідної землі і нашого міста, що зміцнює творчі крила для злету в бурхливе самостійне життя. Гордістю школи сьогодні є її випускники: Слободенюк Вадим, випускник 1997р., Майстер спорту України міжнародного класу, 14-кратний чемпіон України, дворазовий срібний призер чемпіонатів Європи, чемпіон та багаторазовий призер Кубків Європи. Учасник ХХVІІІ Олімпійських ігор в Афінах; неодноразова чемпіонка України, срібна призерка Європи з плавання Дікіджі Катерина, випускниця 2008р.

Директор школи вміє радіти успіхам, пишатися великими і маленькими перемогами дітей та вчителів, з його ініціативи і підтримки стало доброю традицією у школі проводити загальношкільне свято Знань і Творчості, на яке щороку запрошуються призери і переможці конкурсів, змагань, олімпіад міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів, їх батьки і вчителі.   Щоб його підготувати, вибираються найкращі епізоди навчального року – епізоди успіхів і досягнень, і старанним почерком  пишеться сценарій, листи подяки вчителям, батькам, учням. Перш, як запросити до вітального слова директора школи І.С. Віднічука, учням, які мають найвищі досягнення у даному навчальному році, надається право запалити вогонь знань і творчості. Далі разом з директором школи відзнаки переможцям вручають  представники учнівського парламенту, призери Всеукраїнського рівня, кращі випускники школи, представники громадськості. Родзинкою свята є запрошення на сцену всіх призерів і переможців олімпіад, конкурсів, змагань. Традиційно естафета передається наймолодшим учасникам свята, які виголошують молитву-клятву. Таким чином, складаються золоті сторінки повісті про школу, про нашу велику родину, про наше життя.

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.