Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

Nbyf84 GtCU«У світі є багато такого,

за що я готовий померти,

але нема нічого такого,

за що я готовий убити.»

Махатма Ганді

Уже стало традицією у Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 28 відзначати 21 вересня День миру. Учитель військово-патріотичної підготовки С. Гапанчак провів відкритий урок Миру на тему: «Міжнародне гуманітарне право на захисті людства».

Війни Стародавнього світу та Середньовіччя зрозуміти не важко – у людей бракувало освіченості, інформації та подекуди засобів до існування, а про високий рівень такої науки, як дипломатія, взагалі мова не йшла. Що ж до війн Новітнього періоду історії – вони варті особливої уваги, адже вони  мали ідеологічне забарвлення та відрізнялись націоналістичним спрямуванням.

Родзинкою уроку став ліричний авторський вірш «Пам'ять», декламований Сергієм Борисовичем. Цей твір закликав дітей пам'ятати про гіркі сторінки нашої історії. Усі учасники заходу вшанували пам'ять загиблих на Сході України хвилиною мовчання.

Таким чином, урок Миру був спрямований на формування в учнів громадянської ідентичності, розуміння єдності й цілісності України, вихованню шанобливого ставлення до воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України.

Такі уроки ще раз доводять те, що нашим учням не байдужа доля держави, вони живуть Україною та для України, прагнуть миру на рідній землі кожною клітинкою свого тіла. А їхні серця налаштовані на добро і любов до ближнього.

Педагог-організатор Г. Росінська

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.