Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

28 День Гідності21 листопада 2015 року відзначається друга річниця початку Революції Гідності – трагічних та переломних подій для історії всієї країни та нації, які неможливо забути і переоцінити.

Саме з метою утвердження в молодій Українській державі ідеалів свободи і демократії, осмислення доленосних подій сьогодення, донесення об’єктивної інформації про Революцію Гідності та Помаранчеву революцію, а також з метою вшанування стійкості, мужності і патріотизму громадян нашої країни, які виступили на захист своєї людської і національної гідності, державницьких інтересів України, її європейського вибору, Указом Президента України Петра Порошенка від 13.11.2014р. №872 «Про День Гідності і Свободи»  саме 21 листопада в Україні оголошено державним святом. З цього приводу у Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №28 було проведено виховні заходи. При шкільній бібліотеці було створено довідково-інформаційне бюро з матеріалами про земляків: учасників воєнних дій на Сході України, активістів Помаранчевої Революції та Революції Гідності, відомих волонтерів. Учні Олени Павлюк підготували роботу «Нас не зламає холодна байдужість…» (про волонтерський рух в Україні та головні осередки його діяльності на Рівненщині). Оновлено експозиції кабінетів історії, рекреацій школи з представленням інформації про героїв АТО, волонтерів, громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.  Також відбулись виховні години та усні журнали на теми: «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», «Слава Вам, Герої», «У пам’яті нашій вони залишилися назавжди». Зворушливим, патріотичним та інформативним був єдиний урок історичної пам’яті, який пройшов 20 листопада 2015 року. Учні пригадали хронологію подій, висловили власні думки з приводу значення революцій для українського народу та себе особисто, а також декламували власні твори, написані воїнам АТО та під впливом подій, які відбуваються сьогодні на Сході країни. Ось уривки деяких з них:

«Так, ми, Герої Майдану, борці за волю, за краще життя, загинули, але ми не померли –  живемо в пам’яті наших рідних, наших земляків, у пам’яті всіх свідомих українців. І хоча ми далеко, щовечора наші серця возз’єднуються. Не важливо, що лише в снах. А важливо те, що  нас обіймають, нас люблять, нас пам’ятають. Спогади  ніколи не перетворяться на попіл!»

Кухарук Світлана,

учениця 7-В класу Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №28

«Піднявшись на пагорб, побачили дивну картину: за декілька тижнів війни нам уперше посміхнулося сонце. І не просто посміхнулося, а огорнуло всіма своїми променями, дякуючи за перемогу і вселяючи надію. Вперше за стільки часу небо стало блакитним, чистим…  І з новою силою спалахнула надія, запалала віра у зміни, у мирне майбутнє. А майбутнє – у наших руках!»

Данило Літвінчук, 12 років,

учень 7-В класу Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №28

    Революційні події залишили відбиток у серці кожного українця, та для нас настав час для важкого іспиту – чи варті ми покладених життів, чи гідні ми не покладати рук у побудові вільної, незалежної, європейської України? Боротьба триває, і щодня бійці в зоні АТО мотивують нас своєю силою і незламністю працювати та не покладати рук у складних ситуаціях, діяти за совістю:

Тримайтеся, хлопці,

Нащадки козацтва,

Незламнії духом.

Вам – честь та хвала!

Ви – сильні та мужні!

Й поміж ворогами

Завжди пам’ятайте,

Що правда із вами!

Кукса Катерина, 10 років,

учениця 5-В класу Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №28

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.