Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

цоЩоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій,29 квітня 2016 року у Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №28 проводився показовий День цивільного захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну небезпеку. Педагогічний колектив організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу.

День цивільного захисту розпочався з лінійки, де старшокласники продемонстрували вміння користуватися засобами індивідуального захисту, надавати медичну допомогу. Під керівництвом учителя Сергія Борисовича Гапанчакабули продемонстровані вибухонебезпечні предмети, такі, як гранати РГД-5, Ф-1, РКГ-3 та протипіхотні міни ПМН, ПМН-2, МОН-50, ОЗМ-72. Був визначений порядок дій учнів під часмінометного обстрілуз бокупротивника.

Після проведення евакуації підсумували рівень проведення Дня цивільного захисту. Директор школи Іван Стефанович Віднічук проаналізував порядок дій учнів та працівників школи і визначив завдання на подальший період.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Г.Росінська, педагог-організатор

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.