Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

0IQ6leMK49w7 лютого 2017 року вихованці гуртка «Юні дослідники-краєзнавці» Рівненської ЗОШ І-ІІІ ст. №28 відвідали надзвичайно цікаву виставку під назвою «Ковальські витребеньки». 

Нас зустріла і провела екскурсію сама Ніна Юріївна Крока, яка є засновником відомого на всю Україну фестивалю ковальськогомистецтва «Металеве серце України» та ініціатором  створення музею.  «Десять років тому на одному з ковальських фестивалів я придбала металевий черевичок, що пізніше став першим експонатом для музею» - розповідає  Ніна Юріївна.  З часом колекція поповнювалася і згодом витвори стали не поміщалися ні в кабінеті, ні в офісі, ні вдома. Виникла думка створити музей творів сучасного ковальства. Нині у музеї зібрано більше сотні експонатів.

Вразили дітей металеві шахи оздоблені бурштином, величезна риба-сом, міні-копія Ейфелевої вежі,  металева ваза з ніби справжніми трояндами.  Діти з захопленням фотографувалися в рицарських обладунках з метровим мечем у руках.  Бачили вони і філігранну скриню, і підсвічники, і канделябри несподіваних форм. На газоні в дворі підприємства встановлені понад десяток різноманітних металевих фігур. Найбільша з них – двохметровий ведмідь з вудочкою та відерцем. Відтепер діти знають, що в нашому місті Рівне є не просто маленька кімнатка-музей, а ціла Арт-галерея ковальського мистецтва. Зараз експонати «відпочивають», а влітку знову їх виставлять у Рівному в парку Молоді на черговому фестивалі ковальського мистецтва «Металеве серце України»

 Керівник гуртка

Рівненської ЗОШ І-ІІІ ст. №28 Вікторія Дроздик

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.