Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

28 я повернусь 1Повернусь у цей світ крізь незаймані ночі,

через холод віків пронесуся крізь тисячі літ.

Нехай люті морози мої закриватимуть очі,

попри спеку століть не завершу свій вільний політ.

Повернусь, щоб збудити свободою кволе життя

і крізь сльози пекучі тобі посміхнутись.

Як розтануть всі зимні, колючі, холодні серця,

Я зумію в цей світ крізь незаймані ночі вернутись.

         Поезією Олександра Щерби, випускника 2014 р., 13 жовтня 2017 року розпочалося засідання літературної студії «Пролісок» Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 28, присвячене 75-річчю створення УПА.

         Крізь роки повертаються до нас герої, які відстоювали ідеали свободи, захищали рідну землю від знущань німецької та московської окупаційних влад, у статуті яких було записано: «Нашим ідеалом є людина правдивої лицарської чесноти, віддана своєму народові та його національній боротьбі з готовністю на всі невигоди й жертви – невтомний борець за волю України, державник!»28 я повернусь 2

Гортаючи сторінки усного журналу, літстудійці згадували подвиги і командирів (Василя Сидора, Романа Шухевича, Тараса Бульби-Боровця), і лікарів (Юрія Липи, Тарнавської, Кольмана), і рядових воїнів.

Розповіді літстудійців супроводжувалися ілюстраціями та фото.

Самовідданість, героїзм та нескоренність прадідів-земляків не могли не зачепити нові душі. І полилося слово…. Звучали поезія, есе, нариси, замальовки, новели. Юні поціновувачі слова виразили свої захоплення і біль, гордість і жаль, любов, надію і віру. Віру в те, що життя борці за свободу віддали не даремно. Воно продовжується у внуках і правнуках, які насолоджуються волею, незалежністю, правом вибору – усім тим, про що так мріяли і за що боролися герої України.

А завершила засідання керівник літстудії Валентина Михайлівна Цибак, зачитавши уривок з тексту універсалу УПА: «Український Народе! Віримо, що Ти будеш гідним спадкоємцем козацької слави! Героїчна боротьба твоїх предків за Українську Державу – це для Тебе наказ. Тому кличемо Тебе:  єднайся у своїй боротьбі, кріпись у своїй вірі!»

В.Цибах, керівник літературної студії «Пролісок»

Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 28

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.