Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

jar229-30 вересня 2021 року в 10-А та 11-Б класах Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів №28 пройшли уроки на тему «Трагедія Бабиного Яру».  Усіх вразили трагічні факти з історії про страти євреїв в урочищі Сосонки, про трагедію в Тучинському гетто, про розстріли в Острозі, які передували великій трагедії Бабиного Яру.

Учні подивилися тематичний фільм «Людина з обличчям», а також підготували стінгазети.

Нацисти розгортали свої репресії не лише проти бандерівців, але й представників інших течій українського визвольного руху. Загалом у Бабиному Яру загинув 621 український патріот. Тут обірвалося життя української поетеси, члена ОУН (м) Олени Теліги.

 Серед тих, хто отримав звання «Праведник Бабиного Яру», люди різних національностей: українці, росіяни, поляки, білоруси, татари, вірмени, греки й німці. Вшановуючи їх, мусимо пам’ятати, що, рятуючи інших, вони ризикували своїм життям.

Те, що відбулося, увійшло в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення в ході Другої світової війни. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став символом катастрофи на пострадянському просторі.

О. Клімчук, педагог-організаторів

Рівненської ЗОШ І-ІІІ ст.№28

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.