Вгору

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

21 березня завершилися змагання з баскетболу серед юнаків закладів загальної середньої освіти Рівненської міської територіальної громади у 2023-2024 н.р.

Детальніше: Вітаємо з перемогою у змаганнях з баскетболу!

Щороку 20 березня ми відзначаємо Всесвітній день Землі. У час весняного рівнодення природа прокидається, оновлюється, ніби чепуриться. Вихованці
1-Г класу разом із класним керівником Ольгою Василівною Янковською провели цікаве заняття, на якому обмінялись інформацією про зміни, що відбуваються з планетою під впливом різноманітних факторів, виготовляли цікаві поробки.

Детальніше: Відзначаємо Всесвітній день Землі

Весна – пора кохання, оновлення, і, звісно, поезії. Віршоване слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір. Найкращим визначенням поезії є слова Ліни Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Детальніше: Відзначаємо День поезії в Рівненському ліцеї №28

У народі кажуть: «Пташка красна пір’ям, а людина – учинками». Про важливість дотримання правил поведінки в навчальному закладі та про те, що бути дисциплінованим – обов’язок кожного, нагадали учням 1-Г та 4-Д класів представники патрульної поліції, які завітали до нашого ліцею.

Детальніше: Зустріч із представниками патрульної поліції у березні 2024

«Було б здоров’я, а все інше наживемо», – каже народна мудрість. Минулого тижня до нас в ліцей завітали представники КЗВО «Рівненська медична академія». Викладачі провели бесіду з учнями 8-А класу Рівненського ліцею №28 «Підліток – це я», під час якої з’ясовували, яким має бути сучасний підліток.

Детальніше: Зустріч із представниками Рівненської медичної академії

«Ой, девочкі, Красна Весна, зелень зелєнеє!». Упродовж двох днів останнього тижня перед Великим постом «Ранкова роса» закликала Весну в парку історичної реконструкції «Оствиця» та в торговельному центрі «Екватор».

Детальніше: Зустрічаємо весну із «Ранковою росою»

Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму.
14 березня ми відзначаємо День українського добровольця. Добровольцями є волонтери, благодійники, воїни – люди доброї волі, які за покликом серця одними з перших стали на захист рідної землі.
Сьогодні в Рівненському ліцеї № 28 учні, педагоги й батьки організували й провели благодійний ярмарок «Янголи добра», на якому збирали кошти на антидронову рушницю.

Детальніше: Благодійний ярмарок у Рівненському ліцеї №28

 

Ким би був Тарас Шевченко, якби жив у нашій країні зараз, як ви гадаєте? Напевно, носив би форму ЗСУ та писав вірші, сидячи в бліндажі. Можливо, створював би патріотичні мурали на стінах міських споруд…

Детальніше: Альтернативний погляд на Кобзаря

9 березня ми відзначаємо День народження Тараса Григоровича Шевченка – величної особистості в історії України, знаменного митця, художника й поета. Будь-який рядок із «Кобзаря» – це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.

Детальніше: Єднаймося Шевченковим словом!

Цьогоріч ми відзначаємо 210 років від Дня народження Тараса Шевченка.

Сьогодні учні 4-В класу разом із класним керівником Зоряною Миколаївною Хомко власноруч виготовляли «Кобзарі». 

Детальніше: Юні ліцеїсти виготовляють «Кобзар»

 

Цьогоріч лютий не звичайний: зима затрималась ще на один день. Тож ми вирішили зробити його по-весняному світлим та радісним, нагадати березню, що з нетерпінням чекаємо на нього – і провели феєричне дійство! 29 лютого 2024 року в Рівненському ліцеї №28 пройшов уже традиційний огляд-конкурс талантів «Моя хвилина слави», у якому взяли участь учні 1-9 класів.

Детальніше: Моя хвилина слави 2024!

23 лютого учні 9-Г класу Рівненського ліцею №28 разом із класним керівником Тетяною Миколаївною Щиглевською відвідали Рівненський обласний краєзнавчий музей, виставку «Творці історії», присвячену героям Небесної Сотні та АТО.

Детальніше: Учні 9-Г класу відвідали Рівненський обласний краєзнавчий музей

...Марія Голгофі
Марія Голгофі:
прийом.
Голгофа я Марія
Голгофа я Марія:
на прийомі.
У нас двоє 300
у нас двоє 300
як прийняла:
прийом.
П'ять маленьких
п'ять маленьких:
ми будемо.
(Кривцов Максим 22.01.1990-7.01.2024)
 
Ти, друже, кажеш «філіжанка», а я кажу – «фільджан».
В той посуд наливали каву, яку я зву «каве».
Згадавсь катран, їстивне зілля, а він у нас – татран.
Чи не рідня дві наші мови? – дух спільності живе!
Шерʼян Алі

Детальніше: Мова під загрозою зникнення: як зберегти кримськотатарську?

19.02 юні спортсмени Рівненського ліцею №28 узяли участь у змаганнях з футзалу в рамках проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Змагалися із 1,14,16 ліцеями. У своїй групі наші учні вибороли І місце! Вітаємо ліцеїстів та тренерів! Подальших успіхів і перемог!

Copyright © 2024 ЛІЦЕЙ №28 Rights Reserved.